Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 10 találat

Szezámos ropogós

A lisztet szitáljuk egy tálba és morzsoljuk el a vajjal. Adjuk a lisztes keverékhez a tejet, tojást, reszelt parmezánt, sót. Gyúrjuk sima tésztává. Szórjuk be a munkalapot paprikával és nyújtsuk ki rajta a tésztát. Kenjük meg ... tovább

Vegán leveles tészta

A lágy tészta hozzávalóit (10 dkg liszt és 30 dkg biomargarin)) dolgozd össze és tedd be a hűtőbe. A kemény tésztát is készítsd el (a maradék hozzávalókból és 2.5 dl vízből), s mikor ezzel megvagy vedd ki a lágyat, tedd a ... tovább

Vegán töltött paprika

A szójagranulátumot, egy evőkanál szójaízesítővel fűszerezett vízbe beáztatjuk két órára. A paprikák csumáját levágjuk és belülről megtisztítjuk. a rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízben előfőzzük. Az apróra ... tovább

Meggyes süti

A tojást cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejfölt, olajat, ismét kikeverem. Majd következik a liszttel elkevert sütőpor, apránként hozzáadva és elkeverve, majd a kimagozott meggy. Kivajazott, kilisztezett tepsiben tűpróbáig ... tovább

Adventi püspökkenyér

A citrushéjakat, a mazsolát, a citromhéjat és a fahéjat elkeverjük a rummal és egy éjszakán át hagyjuk pihenni. 5 deka vajat és cukrot félreteszünk. A tésztához a meglangyosított tejet és a kézmeleg vajat, a többi hozzávalóval ... tovább

Vega töltött káposzta

A barnarizst másfélszeres mennyiségű sózott vízben fedő alatt 10 percig forraljuk, majd 20 percig állni hagyjuk. A durvára vágott diót szárazon megpirítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a ... tovább

Tejszínes mángold

A narancs héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A mangoldot leszárazzuk, a szárakat más alakalomra tesszük félre és a leveleket vékony csíkokra vagdaljuk. A narancs héját beledobjuk a zöldségalaplébe és néhány percig ... tovább

Zabpelyhes tallér

A vajat megolvasztjuk, majd belekeverjük az finomra őrölt fűszereket és a zabpelyhet. A tojást habosra keverjük a fruktózzal, beleforgatjuk a sütőporral és sóval összeszitált lisztet, majd a kihűlt zabpelyhet. Sütőpapírral bélelt ... tovább

Diós-zabpelyhes cookie

Az olajat, a tojást és cukrot keverjük habosra a fűszerekkel. Keverjük hozzá a lisztet, a zabpelyhet és a durvára vágott diót. A masszából formáljunk tojásnyi gombócokat, majd lapítsuk el és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. ... tovább

Áfonyás cookie

A száraz hozzávalókat tálban összekeverjük, majd hozzádolgozzuk a felolvasztott, de csak langyos vajat és a tejet. A masszából evőkanállal halmokat rakunk, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd a tenyerünkkel kissé ellapítjuk ... tovább